SOLUȚII CHIMICE
PENTRU INSTALAȚII

__ Laborex Romania

ENERGIA SOARELUI IN CASA TA

Energia soarelui in casa ta Odata cu avansarea tehnologiei si implicit a societatii, din ce in ce mai multi oameni au inceput sa fie preocupati de aspectul ecologic al caselor lor, nu doar de confortul pe care acestea il pot oferi. Acest lucru se datoreaza unor motive variate precum protejarea mediului inconjurator, o mai mare eficienta a sistemelor ecologice, costul redus pentru furnizarea utilitatilor de acest gen fata de utilitatile furnizate in mod traditional .
Panourile solare reprezinta astfel de dispozitive ecologice, folosind mijloace de captare si utilizare a energiei solare. In prezent exista doua tipuri de panouri solare: cele intrebuintate la incalzit si cele ce utilizeaza celule fotovoltaice pentru producerea de energie electrica. Din studiile specialistilor a rezultat ca in doar 5 minute de contact direct intre radiatiile solare si suprafata Pamantului se poate produce energie care sa acopere consumul actual de energie la nivel mondial timp de un an, de aceea energia solara este o varianta care ar trebui valorificata in ceea ce priveste sistemul de distribuire a apei calde si energiei termice.
In Romania cele mai intalnite sisteme de panouri solare de uz rezidential sunt cele pentru incalzirea apei calde sau a locuintelor. Desigur ca, in afara de beneficiile pe care le aduce utilizarea acestor panouri, exista si cativa factori legati de intretinerea acestora de care trebuie sa tinem cont. Sunt doua aspecte principale pe care le ridica panourile solare: temperatura foarte ridicata la care poate ajunge agentul termic din instalatia solara, dar si temperatura foarta scazuta la care acesta trebuie sa reziste fara sa inghete. De aceea, parametrii agentului termic din circuit trebuie sa fie tinuti sub control.
In primul rand, pentru a evita degradare agentului termic la temperaturi ridicate este foarte important sa se utilizeze antigel special destinat instalatiilor solare. Acesta va rezolva si problema inghetului, asigurand protectia la temperaturi de pana la -28°C. De asemenea, atat vara, cat si iarna, instalatia trebuie sa fie protejata impotriva coroziunii, de aceea este indicat ca antigelul sa contina si agenti anti-coroziune. Asadar, antigelul folosit trebuie sa fie un preparat pe baza de glicol, cu punct jos de congelare si stabilitate termica mare, aditivat cu inhibitor de coroziune si stabilizatori de pH.
SOLAR PROTECT S45 este un antigel de inalta calitate pe baza de propilenglicol folosit special pentru instalatiile solare. Acesta asigura protectia la inghet a circuitelor termice pana la temperaturi de -28°C. Produsul permite incarcarea rapida a instalatiilor fiind gata preparat pentru utilizarea in circuitele solare. Temperaturile ridicate de pana la 170°C la care poate fi folosit SOLAR PROTECT S45, il recomanda in aplicatii precum sistemele solare. Produsul contine un mix de aditivi, inhibitori de coroziune si antispumanti care asigura o protectie optima a elementelor de instalatie, prelungind astfel durata medie de exploatare a acestora.
Antigelul SOLAR PROTECT S45 nu contine amine, nitriti, silicati, borati si fosfati, compusi interzisi de legislatia europeana de protectie a mediului. Un alt plus pe care produsul il aduce este modul facil de utilizare a acestuia. SOLAR PROTECT S45 se foloseste atat ca atare, asigurand protectie la inghet pana la -28°C, sau in amestec cu apa demineralizata, in concentratie variabila in functie de punctul de congelare dorit.
Astfel antigelul SOLAR PROTECT S45 intretine instalatia solara in mod corect, o protejeaza impotriva diferitelor riscuri la care este supusa si, de asemenea, pastreaza un randament constant, pentru ca tu sa beneficiezi de energia solara la maximum!